jag lider av...


hemma igen

tjohoh! hemma igen! känns både skönt å nästan lite mystiskt! ja insåg när kolla min blogg första gången på en dator idag (har ju bara haft telefååånen där borta) att shit va ja stavat, eller ja kanske får skylla på telefånen som har sitt lilla onödiga stavningsprogram. onödigt eftersom det sällan gör som det ska göra! hittar på egna ord och sånt. sen insåg ja även att jag fått massa kommentarer, folk klagar på att ja inte godkänt dom och publicerat, men jag har inte sett dom. å nu när ja kollar så står de att dom är publicerade men dom visas lika förbaskat inte. svara verkar inte gå heller. så jag får be om ursäkt för tekniken är inte samarbetsvillig med mig!!
 
sammanfattning av första dagen i landet lagom. Sverige är kallt, både folk å temperatur. i amerikatt där hälsar man minsann å är trevlig på allt å alla, här kan man knappt ägna människor en blick i onödan (om man inte känner dom) sen så pratade ja i telefon, pratade i telefon och pratade i telefon, dessutom bröt ja tåån! typ. verkar inte bättre iaf..

sammanfattning

Ja har fått hjärnsläpp. Hur stavas samanfattning? Hur ja än skriver ser d fel ut. Min hjärna är inställd på fel språk. Vi är tillbaka i san fransisco. Det innebär att äventyret snart är över för den här gången . D har vart en otrolig resa! Så himla glad att vi kom iväg, hade aldrig slutat undra hur amerikatt var annars. Det är nog som alla säger. Landet där allt är stort! Höjdpunkterna är de vilda delfinerna och yosemite! San fransisco gillar jag bäst av städerna. Men de lär va värst å köra här, å ja som är nervös inför hemresan tänkte ta oss mot flygplatsen om ett par timmar. De blir nog bra då får jag koncentrera mig på nåt annat än flyget. Trevlig midsommar! Over and out! Malin

hemrese ångest?

Ja ha. Tänk va galet fort d går, vi har snart förbrukat våra veckor här. I förrgår var vi i yosemite national park. Ett ställe jag kan rekomendera den som ska hit att besöka, göörfint! Packade om mina väskor igår. De e på håret att allt får plats. Hoopas dom inte väger för mkt bara! Nu ska vi tillbaka till san fransisco genom napa valley å alla vingårdar. Imorn påbörjas den dygnslånga hemresan. Ja både vill och inte vill. Framförallt ser ja inte fram mot megalånga flygresan! Ghaa

grand canyon

Igår åkte vi till grand canyon. Vi skulle ju flyga helicopter. D va så häftigt! Killla i magen som sjutton i början (inte ja, jag är klen!)ja men sen var det bara att njuta! 1,6 km hög var kanten. Galet man kände sig en en mygga när vi åkte ner där mellan väggarna! Så kom vi ur san helicoptern. Där ner e var d drygt 40300 grader, men så tryckande hett. Värmen lixom studsa mellan väggarna. Vi gick ner på floden för å hitta båten. Här kan man säga att ja leta ormar! Efter en sväng på båten å vi skulle upp igen, rasslar D i buskarna. Phu bara en ödla! Så rasslar det till igen strax brevid ödlan. Jo men hejsan där va d en orm. Åh då ville inte ja va där mer, men ja våga fan inte gå först ifall d fanns fler. Väl uppe, kunde ja fan knappt andas. Upp för, galet varmt å panik på det. Hej astma tänkte jag, satte mig ner å tog d lugnt. Men d gick över. Tur :) sen flög vi upp igen, å åkte vidare till några fler utskikspunkter. Det jätte fint! Men vi var halvdöda efter den långa dagen. Nu ska ja ner å spela upp allt mitt skrammel där nere, för d e sista dan i vegas å än har ja inte spelat bort en krona! Sen blir d 6h i bilen idag. Tjoho. Not.8

monument valley, las vegas

I torsdags var vi vid monument valley! D va så fint! Å galet långt såg man, vi har kört å d kört genom riktig vildmark, så himla långt mellan varje by. Vid det här laget har vi kört drygt 300 mil! Kom till vegas igår. Shoppade ihjäl plånboken en smula. På kvällen var vi nere på the strip, åt mat å kikade runt lite. Va mkt folk. Och hotell å neonljus överallt. New york, new york hade mini frihetsgudinnan utanför ingången, en jätte berg och dal bana runt hotellet. Vi åt på en resturang som skulle föreställa regnskogen. Det var åskoväder där ine ibland, lite coolt. Idag har vi slappat vid poolen men tänkte ge oss ut å kolla runt lite snart :)

vilken resa!

Tänk dig att få se öken, höga berg, tallskog,öppna fält och typ grand canyon liknade röd sten på samma dag! Att temeraturen varierar från runt 40 till typ 25 på samma dag. Såå coolt! Vi åkte phoenix till kayenta, via flagstaff å tuba city. Så himla fint! Blir aldrig tråkigt. Men blev allt snopna när vi kom till tuba city. Mitt i ingenstans låg en liten by, typ granne ned indianerna. De såg inte mkt ut förvärlden (inget ont om indianer) men vi åkte vidare till kayenta, det ligger väldigt nära monument valley! Pyttelitet med några få svindyra motell. Klart man ka n ta betalt där inget annat finns på 10d mils radie. Men hitta ett fint motell iaf :) nu äre natt!

delfin safari!!

Tjohooo! Idag har vi vart på delfin safari!! The coolest thing ever!! Vi såg flera hundra delfin, dom hoppade å lekte runt båten! Å ja är lyckligast i världen! Så fina! Å fria! Å alldeles, alldeles underbara!

san diego!

Jag kan konstatera nu att jag hade med mig för lite varma kläder! Iaf långbyxor! Har inte använt shorts alls typ än. Men d ska tydligen va 40d grader i palm springs å dit ska vi ju inmorn, så då får ja nog användning för shortsen! Idag har vi kollat inte san diego lite. Gaslamp quarter va ett fint område med gamla fina gatlyktor och hus :)ja har shoppat lite, men vi va sjukt trötta så de blev några timmars slapp på rummet innan vi gav oss iväg för att kolla i stranden. D va najjs men finare i santa monica. Har bokat delfin safari imorn :)))))) dom såg ofta olika typer av delfiner och andra mindre valar och dom senaste dagarna hade de även fått syn på BLÅVALAR!!! Shit, kan ju bara hoppas att vi har turen att se allt detta! Isf blir det nog det grymmaste hittils! Hoppas dom inte välter båten bara :s

a dream come true <3

Ok, jag hade höga förväntningar på sea world! Har vart min dröm så länge ja kan minnas. Blev dock lite besviken på showerna som nästan sätte tränarna i centrum mer än djuren! Men, späckhuggarna var ju helt klart i världsklass! Vilka djur! Jag som är delfin freak blev ju käär! Delfinerna var oxå fina som vanligt <3 såg super fina jätte sjöldpaddor, tumlare och en valross. Han var ärligt talat det fulaste jag sett (förlåt herr valross, men du borde banta ;)) ja köpte på mig ett shamu gose djur! Den ena späckhuggaren! Å några urfina muggar! Sen åkte vi till hotellet, i san diego! Var riktigt fint faktiskt! Imorn får vi utforska stan, eller om vi har tur åker vi på disney valsafari! Jag skulle vilja bada men vart vi än kommer är vattnet iskallt! Å d e sällan varmare än 25i grader i luften! Trodde californien skulle va varmare faktiskt! Men ja ska inte klaga! Lyckan är total!

universal studios!

Wow! Shit va coolt! Dagens höjdpunkt- the simpson ride! Så himla häftigt! En simulator i homers värld men en berg och dalbana! Så himla cool! Vi satte oss i en bil å förväntningarna var höga, men ja trodde inte det skulle vara så häftigt! Bilen åker upp i luften några meter framför tills vi är omgivna av en bioduk som täckte hela rummet! Så bar d av, branta backar, loopar, vatten fall! Så häftigt! Även king kong va galet häftig och för att inte tala om terminator 2 i 3d! Rätt var d var så var dom på scen live och sköt hejj villt omkring oss! Kan verkligen rekommendera detta!

Los angeles!

Bloggen har inte samarbetat på flera dagar men nu sån! Vi kom till los angeles i tisdags! Något besviken på hotellet, å mer uteliggare å slum här än i san fransisco! I går va vi på disney land! Va underbart, kände nmig som ett barn på julafton! Idag var vi i hollywood, å beverley hills å enn sväng i santa monica! På hollywood boulevard fanns mkt nytt att se! I beverley hills va husen galet pirrig fina, och i santa monica var stranden underbar! Där baywatch spelades in! Såg michael jacksons hus i beverley hills! Coolt! Utöver detta är amrekanare trevliga som sjutton! Älska!

highway 1- pacific coast :)

Ligger i en halvrutten säng på ett halvruttet motell i en halv rutten stad vid etters halvruttet hav! Nä det sista va inte sant! Brevid mig ligger the holy bible, den verkar finnas i varenda nattuksbord. Imorse tog vi en shoppingtur å fick service i världsklass! 10 poäng till bruden på gap! Sen köpte vi får lyxiga lunch på 7 eleven! Sushi :) den avnjöt vi vid union square under klarblå himmel. Nam nam! Sen hämta vi ut våran bil! En blänkade dodge av ngt slg! Vräkig! Att hitta ut ur san fransisco var spännande, trots gps. Den kunde ju inte läsa alla skyltar om enkelriktat och förbjudna vänstersvängar except for taxis, and bus! Sen irra vi runt en timme bland tusen avfarter till vi hitta en indie som visade oss rätt väg! Ha n borde fått en miljon i tricks! Väl ut på rätt väg var det andlöst vackert! Ojj, fint ord jag hittade. Men d var verköigen det! Kört 20 mil ungefär och har tagit in på motell i monterey! Natt natt! Imorn far vi vidare måååånga mil!

blueberry pancakes

Hallå! Fan va man svullar här! Blåbärs pannkaka till frukost med lönnsirap på! Livsfarligt! Inga små portioner heller : /nu slöar vi lite en stund! Sen lite shopping och därefter börja roadtripen! Tjoho! Skallerormar håll er borta! Anars..

san fransisco

Ojj här finns mkt att se och uppleva! Vi försökte få en biljett till alcatraz, men d va slutsålt! Så synd hade du vart intressant att se! Vi åkte en guidad tur och fick se massor av stan! Underbart fina hus å lombard street, världens krokigaste gata med massa serpentinsvängar! Golden gate bron var nog dagens höjdpunkt tillsamans med d underbara vilda sjölejon som flockades vid pier 39! :) utmed gatorna spelas musik och visas shower :) stannade fick en grupp acrobater som showade! Underbart fina :)ja imorn blir d att hämta ut bilen och bege sig utmed highway 1får se hur det blir med internet då!?

RSS 2.0